ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΡΙΛΗΣ


2Ο  ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε.Α.Ε.Π. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
17ης Νοεμβρίου 9, Μελίσσια, 15127
ΤΗΛ: 2108041260  FAX: 2108041260, Email: mail@2dim-meliss.att.sch.gr
 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΡΙΛΗΣ

 


Αγαπητοί γονείς και Κηδεμόνες, κυρίες και κύριοι,

Πιστοί στο εκπαιδευτικό μας όραμα για ένα σχολείο ανοιχτό στην κοινωνία, ένα σχολείο όπου η παιδεία συνδέεται άρρηκτα μέσα από πολλές διαδρομές με την τέχνη και τον πολιτισμό, «χαράξαμε» το σχολικό έτος 2012-2013 ένα καινοτόμο πολιτιστικό πρόγραμμα με ποικίλες δράσεις και δραστηριότητες που φέρει τον τίτλο: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΠΡΙΛΗΣ» και θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τον Απρίλη του 2013.
Κάποιες από τις παρακάτω εκδηλώσεις απευθύνονται προς τους γονείς και κηδεμόνες αλλά και την ευρύτερη κοινωνία του Δήμου Πεντέλης.
Σε αυτές τις εκδηλώσεις θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

 
1. «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ…»
Την Τρίτη, 2 του Απρίλη 2013, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, η εκπ/κός Ε.Α.Ε. του σχολείου κ. Ρούλα Πουσπουρίκα θα διαβάσει στις μαθήτριες και μαθητές όλων των τάξεων παραμύθια και ιστορίες που αγαπήθηκαν και μας συγκινούν.
 
2. ΗΜΕΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ
Τη Δευτέρα 8 του Απρίλη, θα γίνει προβολή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους στους μαθητές όλων των τάξεων.
Επιμέλεια-παρουσίαση: Ρούλα Πουσπουρίκα
 
3. ΑΦΗΓΗΣΗ (ΛΑΪΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ)
Την Πέμπτη 11 Απριλίου 2013 η παραμυθού Εύη Γεροκώστα θα μοιραστεί παραμύθια από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου
που βρήκε κρυμμένα...
…μέσα σ’ ένα χρυσό ροδάκινο...
…στην κοιλιά ενός ελέφαντα......
…στις φτερούγες μιας τρουλίτας...
... στην ουρά μιας αγελάδας...
...στα όνειρα...
...στις καρδιές των παλιών παραμυθάδων.
Η παράσταση φέρει το γενικό τίτλο: «Κάτι έχεις να μου πεις...» και θα την παρακολουθήσουν: α)οι μαθητές/τριες των Α΄, Β΄, Γ΄ τάξεων στις 10.00΄-11.00΄ και β) οι μαθητές/τριες των Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων στις 11.30΄-12.30΄ της ίδιας μέρας.

4. ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΤΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ
Τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες της ΣΤ΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Χριστίνα Μανωλάκου θα συνεργαστούν με τον δάσκαλο και συγγραφέα Μερκούριο Αυτζή και το δάσκαλο, εικαστικό και συντηρητή έργων τέχνης Γιώργο Λώλο σ’ ένα δημιουργικό εργαστήρι με τον τίτλο «Από το παραμύθι στο εικαστικό δρώμενο». Στο εργαστήρι αυτό θα προσεγγίσουν μυθοπλαστικά το παραμύθι της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου Οι Δώδεκα Μήνες, θα το μεταμορφώσουν με την τεχνική της χαρτοπλαστικής και θα το δραματοποιήσουν.

5. ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Την Τρίτη 16 Απριλίου στις 11. 45΄ και μέχρι τη λήξη του πρωινού προγράμματος το σχολείο θα ανοίξει τις πύλες του στο κοινό, για να προβάλλει στην ευρύτερη κοινωνία των Μελισσίων τα εκθέματα που αναφέρονται παρακάτω (στην ενότητα 9) και που με πολύ μεράκι σχεδιάσαμε και προετοιμάσαμε με τους μαθητές μας.

6. ΗΜΕΡΙΔΑ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
Την Τρίτη 16 του Απρίλη και ώρα 6.30΄ μ.μ. το απόγευμα στα πλαίσια των εκδηλώσεων του σχολείου για την προώθηση της Φιλαναγνωσίας θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα: «Λογοτεχνικό Βιβλίο & Παιδί: Η θέση τους στο Σχολείο και την Οικογένεια». Θα μιλήσει ο διευθυντής του σχολείου και συγγραφέας Μερκούριος Αυτζής. Στην ημερίδα θα συμμετέχουν η μικτή χορωδία του σχολείου και παιδιά μαθητές από την Πρώτη τάξη. Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα δοθούν προσκλήσεις.

7. ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
Από την Τρίτη 16 Απριλίου το απόγευμα έως και την Παρασκευή 19 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί στο Σχολείο Έκθεση Λογοτεχνικού Βιβλίου, την οποία θα μπορούν να επισκεφτούν εκτός από τους μαθητές, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και όλοι οι φίλοι του βιβλίου. Η έκθεση οργανώνεται σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο Το μαγικό μολύβι.

8. ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες της Α΄ & Β΄ τάξης θα έχουν συνάντηση συνεργασίας με το συγγραφέα κ. Βαγγέλη Ηλιόπουλο.
 
Την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες της Γ΄ & Δ΄ τάξης θα έχουν συνάντηση συνεργασίας με τη συγγραφέα κ. Αγγελική Βαρελλά και μαζί θα φυτέψουν στην αυλή του σχολείου μια φουντουκιά.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2013 οι μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης θα έχουν συνάντηση συνεργασίας με τη συγγραφέα κ. Λίτσα Ψαραύτη.
 
9. ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
● Έκθεση αυτοσχέδιου βιβλίου με θέμα «Οι τέσσερις εποχές μέσα από την ποίηση» και αυτοσχέδιου πίνακα με τις 4 εποχές των μαθητών της Α1΄ τάξης. Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2013. 

● Έκθεση αυτοσχέδιων μικρών εικονογραφημένων βιβλίων με θέμα «Οι μύθοι του Αισώπου» των μαθητών της Α2΄ τάξης. Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2013. 

● Έκθεση έργων τέχνης από ανακυκλωμένα υλικά με τον τίτλο «Από τα σκουπίδια στη Γκαλερί». Τα έργα είναι δημιουργίες των παιδιών της Β΄ τάξης. Από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2013.

● Έκθεση αυτοσχέδιων μουσικών οργάνων από ανακυκλωμένα υλικά που φέρει τον τίτλο «Ανακυκλώσιμα υλικά & Αυτοσχέδια Μουσικά Όργανα με αυτοσχέδια μουσικά όργανα –δημιουργίες των παιδιών των Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ & Ε΄ τάξεων, από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2013. 

● Έκθεση έργων χαρτοπλαστικής με θέμα «Στο περιβόλι του Χρόνου με τους 12 μήνες» των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης, από τις 16 έως τις 26 Απριλίου 2013.

10. ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Τη Δευτέρα 22 του Απρίλη θα προβάλουμε στους μαθητές των Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων την ταινία με τίτλο «Τα παιδιά της Χορωδίας» και θα συζητήσουμε γύρω από την αξία της Μουσικής Παιδείας στη ζωή μας.
Επιμέλεια – Παρουσίαση: κ. Σοφία Κακουλίδου

11. ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Την Τετάρτη 24 του Απρίλη και ώρα 7.00΄ μ.μ., στα πλαίσια των πολιτιστικών και ενημερωτικών εκδηλώσεων που οργανώνει το σχολείο, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου θεωρητικό σεμινάριο οδικής ασφάλειας με θέμα: «Μεταφέρουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κ. Άρης Κόκκας, δημοσιογράφος ειδικού τύπου, ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς. Θα ακολουθήσει πρόσκληση. 

12. ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ
Την Παρασκευή 26 Απριλίου 2013 και ώρα 11.00΄ οι μαθητές της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Σοφία Κουκάκη θα πουν με το δικό τους τρόπο ένα μικρό ευχαριστώ σ’ αυτό το μαγικό πλάσμα, τη μάνα.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και η συγγραφέας, ποιήτρια και χρονογράφος κ. Άννα Μπιθικώτση με την απαγγελία του ποιήματός της «Η σιωπή της Μάνας». Θα ακολουθήσει πρόσκληση.


Για το 2ο Δημοτικό Σχολείο
Ο Διευθυντής       


--------------------------------------------------------------------------
ΧΟΡΗΓΟΙ: 1. LTR, GRAPHIC DESIGN STUDIO, κ. ΛΟΥΚΑΣ ΡΕΣΤΕΜΗΣ, Αν. Παπανδρέου 2, Μελίσσια, 2. κ. ΘΩΜΑΣ ΜΟΡΦΟΝΙΔΗΣ, ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, 3. Αρτοποιείο – Ζαχαροπλαστείο ΒΕΚΡΗΣ Α. & ΣΙΑ Ο.Ε., Σωκράτους 7, Μελίσσια, 4. κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΑΣ, Επιχειρηματίας, 5. Φούρνος TOP – Ζαχαροπλαστική, κ. ΒΡΟΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Λ. Πηγής 38, Μελίσσια, 6. Souper Market Σ. & Ι. ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, Ελ. Βενιζέλου & Σουλίου, Μελίσσια

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: Αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Πεντέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου