ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Καθιέρωση της "Εβδομάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης"


Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας Και Θρησκευμάτων, η 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου, από 13/10/2014 μέχρι και 17/10/2014, καθιερώνεται ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».
 
Στα πλαίσια αυτής της εβδομάδας το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων και πιο συγκεκριμένα η Τετάρτη (Δ΄) τάξη με την εκπ/κό ΠΕ70 κ. Μανωλάκου Χριστίνα και το Διευθυντή του σχολείου κ. Μερκούριο Αυτζή έχουν προγραμματίσει με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου να υλοποιήσουν πρόγραμμα ανανέωσης και περιποίησης του λαχανόκηπου του σχολείου, καθώς και φροντίδας όλων των φυτών που φύονται στο προαύλιο του σχολείου. 
Έτσι, αύριο Τρίτη 14/10/2014 οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ τάξης θα φυτέψουν λαχανικά εποχής, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή 16/10 & 17/10/2014 θα ανανεώσουν και θα περιποιηθούν τα λουλούδια, τους θάμνους και τα δέντρα της αυλής.
 
                 Η δασκάλα της τάξης                                                    Ο Διευθυντής του Σχολείου
                 Μανωλάκου Χριστίνα                                                          Μερκούριος Αυτζής

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που είχε ως θέμα: "Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί και όλοι ίσοι" συμμετείχαν σε αθλοπαιδειές - αθλητικές δραστηριότητες που  πραγματοποίησε το σχολείο τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 στο ανοιχτό γήπεδο Μελισσίων, σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, την υποστήριξη του Δήμου Πεντέλης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, καθώς και τη βοήθεια γονέων των μαθητών. Την επιμέλεια του προγράμματος είχε η εκπ/κός Φυσικής Αγωγής κ. Δούμα Ειρήνη, ενώ την εποπτεία και καθοδήγηση  των μαθητών στις αθλοπαιδειές μαζί με την κ. Δούμα είχε και ο εκπ/κός Φυσικής Αγωγής κ. Χλοψίδης Πασχάλης.
Η διεύθυνση του Σχολείου και ο Σύλλογος Διδασκόντων αυτού ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί η παραπάνω εκδήλωση αθλητισμού.
 
Ακολουθούν στιγμές από την ημέρα αυτή:
  
 
  
 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
 
 
 
 
 
 
          ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ
                   ΓΛΩΣΣΩΝ
          ___________________       
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Συμβούλιο της Ευρώπης καθιέρωσε
την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών με σκοπό:
-           την προώθηση της πολυγλωσσίας
-          την κατανόηση της γλωσσικής και πολιτιστικής πολυμορφίας
-           την δια βίου μάθηση Ξένων Γλωσσών και
-          την ανάπτυξη διαπολιτισμικής συνείδησης (μαθαίνουμε και καταλαβαίνουμε καλύτερα τους άλλους και ξεπερνάμε τις πολιτιστικές διαφορές μας).
Η ημέρα αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου και πλαισιώνεται από μια ποικιλία δραστηριοτήτων σε όλη την Ευρώπη.
Συνεπώς, οι μαθητές της Ε΄ και  της ΣΤ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων με ευκαιρία την ημέρα αυτή καθώς και την εκμάθηση της δεύτερης Ξένης Γλώσσας, τα Γαλλικά,  ενημερώθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους, προκειμένου να δείξουν τη δική τους συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών.
Μαρία-Ελένη Σωτηρίου, ΠΕ05 Γαλλικών
 
Στιγμές  από τις δραστηριότητες των μαθητών