ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο, 27 Απριλίου 2013

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!


 
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΨΥΧΑ
 
ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΦΩΣ
 
ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΟΛΩΝ ΜΑΣ
 
ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΙΣΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ...
 
ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
 
ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΛΑΜΠΡΗ!


ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΜΑΝΑ

Την Παρασκευή 26 του Απρίλη η αυλαία έκλεισε με τη γιορτή-αφιέρωμα στη ΜΑΝΑ. Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι μαθητές της Β΄ τάξης με τη δασκάλα τους κ. Κουκάκη Σοφία σε μια ατμόσφαιρα άκρως συγκινητική. Τα παιδιά απήγγειλαν ποιήματα, χόρεψαν και με λόγια ζεστά είπαν ένα μεγάλο Σ'  ΑΓΑΠΩ στη μάνα τους και στις μάνες όλου του κόσμου.
Επίτιμη καλεσμένη της εκδήλωσης ήταν η κ. Άννα Μπιθικώτση (η κόρη του μεγάλου λαϊκού βάρδου), η οποία απήγειλε του ποίημά της "Αντί Σιωπής...", ένα ποίημα αφιερωμένο στη μάνα...
 


 
 

ΜΕ ΤΗ ΛΙΤΣΑ ΨΑΡΑΥΤΗ

Την Παρασκευή 19 Απριλίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την πολυβραβευμένη συγγραφέα λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους κ. Λίτσα Ψαραύτη σε ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Πολιτιστικού Απρίλη και οι μαθητές αφού προηγουμένως είχαν διαβάσει τα βιβλία: "Η σπηλιά της γοργόνας", "Ο Θωμάς", "Το αίνιγμα της πέτρινης γενειάδας", "Τα δάκρυα της Περσεφόνης" και "Ο Τάλως, ο χάλκινος γίγαντας της Κρήτης", ανέπτυξαν με την κ. Λίτσα Ψαραύτη υψηλού επιπέδου συζήτηση.Στο τέλος τα παιδιά αφού ευχαρίστησαν τη συγγραφέα, της χάρισαν λουλούδια και εκείνη με τη σειρά της υπέγραψε τα βιβλία που είχαν προμηθευτεί. 

ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΒΑΡΕΛΛΑ

Την Πέμπτη 18 Απριλίου οι μαθητές της Γ΄ & Δ΄ τάξης συναντήθηκαν και συνομίλησαν με την αγαπημένη συγγραφέα λογοτεχνικών βιβλίων για παιδιά και νέους κ. Αγγελική Βαρελλά σε μια ατμόσφαιρα ζεστής αγκαλιάς.Τα παιδιά ενθουσιαμένα της πρόσφεραν λουλούδια και η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των παιδιών που από πριν είχαν προμηθευτεί.
Η συνάντηση ολοκληρώθηκε στην αυλή του σχολείου όπου όλοι μαζί: δάσκαλοι, μαθητές και η κ. Αγγελική Βαρελλά φυτέψαμε μια φουντουκιά προς τιμή του βιβλίου της "Φιλενάδα, φουντουκιά μου!" και για να θυμόμαστε τη συνάντηση αυτή.