ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο2

                                                               Προς
                                                               τους Προέδρους
                                                               και τα μέλη του Δ.Σ.
                                                               του Ιδρύματος "ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ"

Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι, αγαπητά μέλη,
οι μαθητές και μαθήτριες, οι γονείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής οικογένειας του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων  σας αποστέλλουμε θερμούς χαιρετισμούς και σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για τη σημαντικότατη για μας χορηγία σας.
Η φετινή σχολική χρονιά (2011-2012), μια  χρονιά δύσκολη για πολλούς μαθητές και μαθήτριές μας με τις οικογένειές τους, έφτασε στο τέλος της κι εμείς, χάρη στη δική σας συμβολή και ουσιαστική βοήθεια, νιώθουμε ιδιαίτερα δυνατοί, ότι δεν είμαστε μόνοι και ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε  να αγωνιζόμαστε για την πολυπόθητη παιδεία, τις αξίες και τα ιδανικά.
Χάρη στη δική σας συμβολή, οι εκπαιδευτικοί του σχολείο μας θα είναι σε θέση από τη νέα σχολική χρονιά, μέσω των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Τ.Π.Ε., να προετοιμάζουν αποτελεσματικότερα τις διδασκαλίες τους και οι μαθητές και μαθήτριές μας να φτάνουν άμεσα και αποτελεσματικά στη γνώση, με διάθεση κριτικής ματιάς.    
Προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι και δρω ανάμεσα σε εκλεκτούς συναδέλφους, νιώθω περήφανος για τους μαθητές μας και είμαι πεπεισμένος ότι μόνο μέσω των αγαθών της παιδείας και του πολιτισμού θα δομήσουμε το μέλλον των παιδιών μας σε στέρεα, υγιή θεμέλια και θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής.
 Για όλα τα παραπάνω, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ευχόμαστε ολόθερμα να είστε καλά!
Καλό Καλαικαίρι!
                                   Με τιμή και απέραντο σεβασμό!                                
                         Για τη σχολική κοινότητα του 2ου Δ.Σχ. Μελισσίων
                 Ο Διευθυντής                                               
Μερκούριος Αυτζής                                          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου