ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Νο1

                                                                        Προς
                                                                        τον Πρόεδρο
                                                                        και τα μέλη του Δ.Σ.
                                                                        του Ιδρύματος "Αλ. Σ. ΩΝΑΣΗΣ"

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αγαπητά μέλη,
οι μαθητές και μαθήτριες, οι γονείς και το σύνολο της εκπαιδευτικής οικογένειας του 2ου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων  σας αποστέλλουμε θερμούς χαιρετισμούς και σας εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την προ εξαμήνου άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.
Η φετινή σχολική χρονιά (2011-2012) έφτασε στο τέλος της και τα αποτελέσματα από τη λειτουργία του Τμήματος Ένταξης είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας, στο Τ.Ε., χάρη στη δική σας γενναιόδωρη πράξη-χορηγία και βεβαίως χάρη στις γεμάτη έμπνευση προσπάθειες, στη συνέπεια, την παιδαγωγική και τη μεθοδικότητα της εκπαιδευτικού του Τ.Ε., ένιωσαν, μέσω των παιγνιωδών δράσεων και των εξατομικευμένων δραστηριοτήτων, απέραντη χαρά και ικανοποίηση και γεύτηκαν στιγμές δημιουργίας αλλά και  την επιτυχία. 
Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε, που περνούν πολλοί μαθητές μας με τις οικογένειές τους, η δική σας ουσιαστική βοήθεια μας κάνει να νιώθουμε δυνατοί, ότι δεν είμαστε μόνοι, και να αγωνιζόμαστε για αξίες και ιδανικά!
Σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας και σας ευχόμαστε ολόθερμα να είστε καλά!
Καλό Καλαικαίρι!
                                   Με τιμή και απέραντο σεβασμό!                                
                         Για τη σχολική κοινότητα του 2ου Δ.Σχ. Μελισσίων
                 Ο Διευθυντής                                               
Μερκούριος Αυτζής                                          
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου