ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΚΟΜΙΚ 2014       2Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Ε.Α.Ε.Π. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
  17ης Νοεμβρίου 9, Μελίσσια, 15127 ΤΗΛ/ FAX. 2108041260
  email : mail@2dim-meliss.att.sch.gr
 

 

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Κ Α Λ Υ Τ Ε Ρ Ο Υ    Κ Ο Μ Ι Κ

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας & του Εκφοβισμού της 6ης Μαρτίου 2014 προκηρύξαμε Μαθητικό Διαγωνισμό Κόμικ για τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξης με θέμα:
«Έλα να παίξουμε!
Μη με χτυπήσεις, μη με αποκλείσεις, μη με στενοχωρήσεις…»

Η Κριτική Επιτροπή, που αποτελούνταν από την κ. Δούμα Ειρήνη, την κ. Ζωγράφου Αγγελική, την κ. Ντελή Σωτηρία, την κ. Πουσπουρίκα Ρούλα και το Διευθυντή του σχολείου, έκρινε 47 κόμικς, και μετά από πολύ προσεχτική μελέτη και προβληματισμό αποφάσισε να βραβεύσει τα παρακάτω κόμικς:
ΤΑΞΗ Γ΄:
Το βραβείο καλύτερου κόμικ στην Γ΄ τάξη απονέμεται εξ ημισείας:
1.   Στο κόμικ με τον τίτλο: «Ο Χρήστος σε καινούριο Σχολείο» και στις μαθήτριες Έ. Φ.   &   Ι. Κ.

 
2.   Στο κόμικ με τον τίτλο: «Η Ελένη και ο νταής του σχολείου» και στις μαθήτριες Ε. Ε. & Ε. Λ.


 
ΤΑΞΗ Δ΄:
Το βραβείο καλύτερου κόμικ στην Δ΄ τάξη απονέμεται:
1.   Στο κόμικ που πίσω από το ναζιάρικο ψευδώνυμο: «Γατάκι» κρύβεται η μαθήτρια Σ. Α.ΤΑΞΗ Ε΄:

Το βραβείο καλύτερου κόμικ στην Ε΄ τάξη απονέμεται εξ ημισείας:
1.   Στο κόμικ με τον τίτλο: «Ο Χρίστος» και στο μαθητή Ν. Κ.
2.   Στο κόμικ που πίσω από το μυστηριώδες ψευδώνυμο «Η 621» κρύβονται οι μαθήτριες: Α. Κ., Μ. Μ. & Μ. Τ.


 
ΤΑΞΗ ΣΤ΄:
Τέλος το βραβείο καλύτερου κόμικ στην ΣΤ΄ τάξη απονέμεται:
1.   Στο κόμικ που πίσω από τα ψευδώνυμα: «Λολίτο Ντε Λα Μιούζικαλ και Φινίτο Ντε Λα Πόρτα» κρύβονται οι μαθήτριες Α. Β. & Α. Γ.Σας συγχαίρουμε όλους για την επιτυχία σας! 
 
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
 

        ΕΙΡΗΝΗ ΔΟΥΜΑ                ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                       ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ ΑΥΤΖΗΣ
 
                                        ΣΩΤΗΡΙΑ ΝΤΕΛΗ                           ΡΟΥΛΑ ΠΟΥΣΠΟΥΡΙΚΑ

1 σχόλιο:

  1. Συγχαίρουμε και όλους τους μαθητές μας για τη συμμετοχή τους στη δράση αλλά και στην κοινή προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να κρατήσουμε την όποια επιθετική συμπεριφορά σε ελεγχόμενα επίπεδα, για τη συμβολή τους στη διατήρηση του καλού κλίματος στο σχολείο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή