ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητά μου παιδιά
Αξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες
Φίλες και φίλοι του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων
Αγαπημένοι μου συνάδελφοι,
 
Κάπου εδώ ήρθε η ώρα να σας ευχαριστήσω θερμά όλους, τον καθένα από εσάς ξεχωριστά για πολλούς και ιδιαίτερους λόγους. Και να σας αποχαιρετήσω...
 
Τις φίλες και τους φίλους για τους πολλαπλούς τρόπους υποστήριξης και συμπαράστασης...
 
Τους γονείς και κηδεμόνες με ένα μεγάλο ευχαριστώ για την υποστήριξη στο έργο μας, με την ευχή για καλή συνέχεια και καλή πρόοδο στα παιδιά σας, με την ευχή για υγεία, ευημερία και επιτυχίες στις οικογένειές σας.
 
Να ευχαριστήσω όλες τις μαθήτριες και όλους τους μαθητές  για τις καλές και δυνατές στιγμές που μου προσφέρατε. Και ασπαζόμενος  τη ρήση "γηράσκω αεί διδασκόμενος",  να σας ευχαριστήσω για το δωρεάν μάθημα ζωής που μου χαρίσατε (εσείς δεν καταλαβαίνετε πως) όλα αυτά τα χρόνια στην προσπάθειά μου να διαχειριστώ ως παιδαγωγός και ως διευθυντής την αυθεντικότητα της προσωπικότητάς σας.
Επιτρέψτε μου ακόμη να σας ζητήσω να είστε κοντά στους συμμαθητές σας με αγάπη και αλληλοσεβασμό. Κοντά στο σχολείο σας, θέτοντας υψηλούς στόχους και επιδιώκοντας μαζί με τους δασκάλους σας το καλύτερο γι' αυτό. Το αξίζετε!
Σας εύχομαι ολόψυχα καλή πρόοδο και καλή επιτυχία στους στόχους σας!!!

Να ευχαριστήσω από καρδιάς το Διευθυντή μας στη Διεύθυνση Β΄ Αθήνας κ. Πάρι Βεντήρη για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου, τη αγαστή συνεργασία, τη διοικητική και ανθρώπινη υποστήριξή του, καθώς και για την υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική/διοικητική πρακτική που από κοινού και με τους άλλους διευθυντές χαράξαμε όλα αυτά τα χρόνια. Του εύχομαι, ως φίλος πια και συνάδελφος, να έχει υγεία, καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που ούτως ή άλλως επιτυχώς επιτελεί. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους συναδέλφους μου συνεργάτες του στη Διεύθυνση.  

Να ευχαριστήσω επίσης το Σχολικό μας Σύμβουλο Δρ. κ. Αθανάσιο Γιαννίκα για την σύμπνοια,  την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου και στο σχολείο μας, την αλληλεγγύη και την υψηλού επιπέδου συνεργασία που είχαμε. Για μένα ήταν και είναι ο Δάσκαλος, ο επιστήμονας, ο Παιδαγωγός, ο καλός Σύμβουλος, ο πολύτιμος φίλος. Τον ευχαριστώ για τη επιστημοσύνη του, για το ήθος και την ευγένεια που τον διακατέχει, για την αγάπη του στα παιδαγωγικά πράγματα. Του εύχομαι καλή συνέχεια με υγεία, προσωπική και οικογενειακή, και πάντα με υψηλές επιδόσεις στην συμβουλευτική του διαδρομή. 
 
Τέλος, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους/τις συναδέλφους μου,
για τη συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την αλληλεγγύη και τη συν-ευθύνη που επιδείξατε όλα αυτά τα τέσσερα χρόνια, σε μια δημιουργική πορεία γεμάτη παλμό, εγρήγορση, υψηλό αίσθημα ευθύνης και αποτελεσματικότητα.
Καλοί μου συνάδελφοι, ξεκινήσαμε μαζί το 2011, σε μια δύσκολη για τα χρονικά διαδρομή στη διεύθυνση της σχολικής μονάδας. Μοιραστήκαμε αρχές και αξίες, την έγνοια μας και τους προβληματισμούς γύρω από την εκπαιδευτική διαδικασία, το κοινό μας όραμα. Θέσαμε υψηλούς στόχους και με εντιμότητα αλλά και σεβασμό πρωτίστως στους μαθητές μας προχωρήσαμε ενωμένοι σαν μια ομάδα στην επίτευξη των στόχων αυτών, αποδεικνύοντας εκκωφαντικά την αξία σας μέσα από τη δράση, το ήθος και το πνεύμα συνεργασίας στα πλαίσια  λειτουργείας της σχολικής μονάδας.
Η εμπειρία που αποκομίσαμε από αυτή τη διαδρομή τεράστια. Τα οφέλη για όλους τους εμπλεκόμενους στην εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου επίσης πολλαπλά. Κι εγώ δεν βρίσκω λόγια να εκφράσω και να περιγράψω τη χαρά και την ικανοποίησή μου από αυτό το αποτέλεσμα.
Σήμερα, μια μέρα πριν παραδώσω τη σκυτάλη και τα κλειδιά του σχολείου στην πολύ καλή συνάδελφο και φίλη κ. Ευαγγελία Τσούτη, που εσείς αναδείξατε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας στη θέση της διευθύντριας, σας αποχαιρετώ με ιδιαίτερη συγκίνηση, με κείνη τη χαρμολύπη που νιώθει κανείς όταν αποχαιρετά κάτι όμορφο και ωραίο αλλά ταυτόχρονα ξεκινά κάτι επίσης όμορφο και με πολλές προσδοκίες γι' αυτό. Σας αποχαιρετώ με ψηλά το κεφάλι, με τη σιγουριά και την πεποίθηση ότι η δική σας διαδρομή θα συνεχίσει να στέφεται και στο μέλλον με επιτυχίες, επιτυχίες που θα συνάδουν με εκείνες των μαθητών του σχολείου. Είμαι περήφανος που είμαι συνάδελφός σας και νιώθω ιδιαίτερα ευλογημένος που βρέθηκα στο δρόμο σας.
Σας ευχαριστώ όλες και όλους από καρδιάς!!!
 

 


 


 
 
Στη νέα Διευθύντρια να ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα!
 
 
 
Κυρίες και κύριοι, κάπου εδώ ολοκληρώνεται και ενημέρωσή σας από αυτό το βήμα...
Το συγκεκριμένο blog εκφράζει συγκεκριμένη φιλοσοφία και πρακτική, σχεδιάστηκε και υποστηρίχτηκε από τον γράφοντα και έχει το στίγμα του, αφού στηρίχτηκε σε προσωπικούς κωδικούς στο gmail.
Ως εκ τούτου στο εξής θα παραμείνει μεν ενεργό, αλλά δε θα ενημερώνεται και απλά θα αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων, ως ένα εργαλείο αναζήτησης και αναστοχασμού για όποιον θελήσει να το επισκεφτεί στο παρελθόν . 
 
Καλή συνέχεια σε όλους!!    
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου