ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
      Εμείς οι δάσκαλοι στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με το μέταλλο της ψυχής μας καθάριο, ξεπερνώντας τις δυσκολίες που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, σχεδιάζουμε και αγωνιζόμαστε για ένα σχολείο ίσων ευκαιριών για τους μαθητές μας, όπου η δημιουργικότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης και αλληλοσεβασμού να είναι συνώνυμα της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Για το λόγο αυτό αφενός επενδύουμε στο ανθρώπινο δυναμικό και προωθούμε την ευγενή άμιλλα και συνεργασία, τη αποδοχή στο διαφορετικό και το ομαδικό πνεύμα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε στη ρίζα τους τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς, αφετέρου σχεδιάζουμε και αγωνιζόμαστε να αναμορφώσουμε και να εξοπλίσουμε τους ήδη υπάρχοντες χώρους (τις αίθουσες διδασκαλίας, τη Δανειστική Βιβλιοθήκη, την αίθουσα Πληροφορικής, την αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, το Τμήμα Ένταξης, ούτως ώστε αυτοί όχι μόνο να γίνουν αισθητικά ζεστοί και φιλικοί αλλά και να παρέχουν στους μαθητές μας κάθε δυνατότητα ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους.
Σύντομα, έχοντας  την υποστήριξη και βοήθεια τόσο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, της Σχολικής Επιτροπής Α/θμιας Εκπ/σης του Δήμου Πεντέλης και των υπηρεσιών του Δήμου, όσο και την εθελοντική προσφορά ιδιωτών και Κοινωφελών Ιδρυμάτων, υλοποιώντας ταυτόχρονα με τους μαθητές μας Εκπαιδευτικά Προγράμματα πολιτιστικού και οικολογικού περιεχομένου, προσδοκούμε να έχουμε:
■ τη Σχολική Αυλή φιλική, αισθητικά όμορφη και καταπράσινη
■ το Αναγνωστήριο - Δανειστική Βιβλιοθήκη που λειτουργεί παράλληλα και ως αίθουσα Μουσικής κατάλληλα διαμορφωμένο και άρτια εξοπλισμένο
■ την Αίθουσα Πληροφορικής αναβαθμισμένη
■ την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων ανακαινισμένη και
■ όλους τους υπόλοιπους χώρους διδασκαλίας φιλικούς και ζεστούς.
Ευελπιστούμε μάλιστα στην προσπάθειά μας αυτή να έχουμε με το μέρος μας, συναγωνιστές, συμπαραστάτες, αρωγούς και συνεργάτες και όλους σας, τους γονείς, τους συμπολίτες μας, τους φορείς της πόλης, τις Μ.Κ.Ο., τους ανώνυμους και επώνυμους αναγνώστες του κειμένου αυτού. Από τον κηπουρό και την αρχιτέκτονα, τον ηλεκτρολόγο μηχανικό και τη ράφτρα, τον ξυλουργό και τη μαγείρισσα, τον κάθε είδους δεξιοτέχνη και πρόθυμο να βοηθήσει μέχρι τον ψυχολόγο και την κοινωνική λειτουργό, όλους...
Για να καταστήσουμε το σχολείο μας, το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων, ένα πολυδύναμο, πρότυπο και αναμορφωμένο παιδαγωγικό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας, με ανεκτίμητη και διαχρονική την αξία του.


                                                                              Για το Σύλλογο Διδασκόντων
                                                                               Ο Διευθυντής του Σχολείου
                                                                                     Μερκούριος Αυτζής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου