ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ

Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Με ιδιαίτερη σεμνότητα και την απλότητα που ταιριάζει στην περίσταση και στην ηλικία τους, οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του σχολείου μας έδωσαν την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011 ξανά τον όρκο της ελπίδας και της νιότης, τιμώντας εκείνα τα παιδιά που πριν 38 χρόνια πάλεψαν για να ξαναφέρουν τη Δημοκρατία στη χώρα μας.
Η εκδήλωση, την οποία επιμελήθηκε η δασκάλα της τάξης κ. Μανωλάκου Χριστίνα με τη βοήθεια της κ. Αγγελικής Ζωγράφου, μουσικού του σχολείου, που είχε τη διεύθυνση της χορωδίας και την επιμέλεια της μουσικής, πλαισιώθηκε με αφηγήσεις των μαθητών, ηχητικά ντοκουμέντα, σκηνικά δρώμενα και τραγούδια, μέσα από τα οποία τα παιδιά ζωντάνεψαν μνήμες από το Νοέμβρη του '73.
Ο επίλογος γράφτηκε από τους ίδιους τους μαθητές, οι οποίοι έδωσαν την υπόσχεση:
"Αν χρειαστεί θα κάνουμε κι εμείς το ίδιο!"28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011
Από τους μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ & Δ΄ τάξης


Την επέτειο του"ΟΧΙ", τους Έλληνες φαντάρους, την ελληνίδα μάνα αλλά και τα παιδιά της Κατοχής θυμήθηκαν και τίμησαν οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης με λόγια, εικόνες και μουσική, που ακόμα και σήμερα φέρνουν μνήμες στους πιο μεγάλους σε ηλικία και συγκινούν τους νεότερους.
Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Γ΄ και Δ΄ τάξης κκ. Γιάννης Κοθώνας και Λίζα Δημητρίου, ενώ τη χορωδία καθοδήγησε και διεύθυνε  η μουσικός κ. Αγγελική Ζωγράφου.

               
Αγγελική Ζωγράφου
Μουσικός      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου