ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ

Το σχολείο μας, το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει περισσότερους πόρους, διοργανώνει στο χώρο του σχολείου Χριστουγεννιάτικο Παζάρι την Τρίτη 20 και την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011, με χριστουγεννιάτικες εντυπωσιακές κατασκευές (χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά πιάτα, χριστουγεννιάτικες συνθέσεις, κουτιά δώρων, καλαθάκια με γλυκίσματα, ημερολόγια, κεριά και μπεγλέρια, βαζάκια με ρεσό κ.ά.) που θα δημιουργήσουν οι μαθητές μας και γλυκά που θα ετοιμάσουν για σας οι μανούλες τους .
Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε κοντά μας από την πρώτη στιγμή  αρωγούς και υποστηρικτές  τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, τους οποίους και ευχαριστούμε ολόψυχα για την μέχρι τώρα συνεργασία μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους γονείς των μαθητών μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμα αυτό και στην προσωπική πρόσκληση βοήθειας που θα λάβουν από τα παιδιά-μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των τάξεων.
Και την εβδομάδα από 20 μέχρι 23 Δεκεμβρίου (προσεχώς θα δημοσιευθεί σχετική ανακοίνωση των ωρών λειτουργίας) όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη το Χριστ. Παζάρι σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τον ερχομό της Γέννησης του Θεανθρώπου και να μοιραστούμε τις λιχουδιές και τα εντυπωσιακά δημιουργήματα των παιδιών μας, ενισχύοντας  παράλληλα το Παζάρι και το σχολείο μας.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Για το Σχολείο        
Μερκούριος Αυτζής    
Διευθυντής          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου