ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ημερίδα Αγωγής Υγείας για την Υποστήριξη Δράσεων κατά της Βίας στο Σχολείο μας

Σχετ: Το με Αριθ.Πρωτ. 15653/Γ7/14 -2 – 2012 έγγραφο της Δ/νσης ΣΕΠΕΔ του Υπ. Δ.Β.Μ.Θ

Σας ενημερώνουμε ότι η Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσής μας, διοργανώνει ημερίδα για εκπαιδευτικούς, με στόχο την υποστήριξη δράσεων στο σχολείο την 6η Μαρτίου, που θα καθιερωθεί σαν Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο.
Στην ημερίδα θα γίνουν βιβλιοπαρουσιάσεις από τους συγγραφείς που έγραψαν βιβλία που αναφέρονται στο σχολικό εκφοβισμό και θα προταθούν δραστηριότητες που μπορούμε να υλοποιήσουμε με τους μαθητές μας στην τάξη, είτε σαν μεμονωμένες δράσεις, είτε στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας που αφορούν τη σχολική βία
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Μελισσίων (17ης Νοέμβρη & Αγ. Γεωργίου, 210 6136169, 210 6138802) και ώρες 18:00-20:00.
     
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών είναι προαιρετική.

      Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι :


Ο συγγραφέας - εκπαιδευτικός Βαγγέλης Ηλιόπουλος που θα παρουσιάσει τα βιβλία του: « Μίλα, μη φοβάσαι!», έκδοση Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. και  «Delete στον Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό», έκδοση Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.
http://www.dipevath.gr/mar12/2/iliopoulos.pdf

Ο συγγραφέας - εκπαιδευτικός Μερκούριος Αυτζής, που θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο Ορφέας και οι νταήδες με τα κίτρινα ποδήλατα» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
http://www.dipevath.gr/mar12/2/aytzhs.pdf
Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη,  που θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Ο νταής του   σχολικού», από τις εκδόσεις Ψυχογιός.
Η συγγραφέας - εκπαιδευτικός Γιώτα Αλεξάνδρου, που θα παρουσιάσει το βιβλίο της «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών» από τις εκδόσεις SUSAETA.

Οι δραστηριότητες που θα προταθούν, θα καλύπτουν ηλικιακά τους μαθητές του Νηπιαγωγείου και όλων των τάξεων του Δημοτικού.
 
    Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στο: http://www.dipevath.gr/feb12/22/6-martioy-2012.doc

Από τη διεύθυνση του Σχολείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου