ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο 20 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Το δημιουργικό εργαστήρι από το παραμύθι στο εικαστικό δρώμενο που εμπνευστήκαμε από τη σειρά παραμυθιών της Λότης Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου "Ιστορίες με τους 12 μήνες", φέρει τον τίτλο "Στο περιβόλι του Χρόνου" και πρόκειται για μια εικονιστική παράσταση με το χρόνο και τους 12 μήνες  που προσωποποιήσαμε με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με την τεχνική της χαρτοπλαστικής.
Την παιδαγωγική εποπτεία και ευθύνη είχε η δασκάλα της τάξης κ. Χριστίνα Μανωλάκου.
Τη δραματουργική επιμέλεια - εμψύχωση είχε ο συγγραφέας Μερκούριος Αυτζής.
Την καλλιτεχνική επιμέλεια και καθοδήγηση είχε ο υποψήφιος διδάκτωρ (διδακτική εικαστικών) Γιώργος Λώλος.
Φάση δραματοποίησης: Στην αρχή διαβάσαμε τις "Ιστορίες με τους 12 μήνες", εντοπίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε μήνα χωριστά, τα καταγράψαμε και καταλήξαμε στη μορφή που θα είχε ο καθένας.
Φάση συλλογής υλικών: Μαζέψαμε και αποθηκεύσαμε τα απαραίτητα ανακυκλώσιμα υλικά: χάρτινα κουτιά γάλατος και χυμών, πλαστικά μπουκάλια, ρολά από χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, εφημερίδες και περιοδικά. Αγοράσαμε χαρτοταινίες.
Φάση κατασκευής: Φτιάξαμε με τα ανακυκλώσιμα υλικά τις αρματούρες των μηνών και δώσαμε στον καθένα σώμα και μορφή. Στη συνέχεια τις ντύσαμε με εφημερίδες και τονίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Φτιάξαμε και στερεώσαμε τα αντικείμενα που θα έπιαναν και τέλος τις βάψαμε με έντονα ανοιχτά χρώματα. Ζωγραφίσαμε το φόντο σε χαρτόνια που στερεώσαμε στον τοίχο και τοποθετήσαμε τους μήνες, αφού πρώτα διαμορφώσαμε ανάλογα και το πάτωμα έδαφός τους. Ελέγξαμε, τέλος, τις τελευταίες λεπτομέρειες και η έκθεση εικαστικών έργων "Στο Περιβόλι του Χρόνου" άνοιξε και είναι ελεύθερο στο κοινό.
Σας το παρουσιάζουμε παρακάτω:
 
Εικόνες από το Περιβόλι του Χρόνου
 
Ο ΧΡΟΝΟΣ

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

ΜΑΡΤΙΟΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
 
ΦΛΕΒΑΡΗΣ-ΜΑΡΤΗΣ-ΑΠΡΙΛΗΣ
 
ΜΑΙΟΣ
 
ΙΟΥΝΙΟΣ
 
ΙΟΥΛΙΟΣ
 
ΙΟΥΛΙΟΣ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
 
 ΜΑΗΣ-ΙΟΥΝΗΣ-ΙΟΥΛΗΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
 
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ-ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου