ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΜΕ ΜΙΑ ΕΛΙΑ ΠΑΙΖΩ - ΜΑΖΕΥΩ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ

Στα μέσα Νοέμβρη και στα πλαίσια του προγράμματος Περιβαλλοντικής Αγωγής με τίτλο: "Το σχολειό μου αγαπώ, στην αυλή του παίζω, μαζεύω, δημιουργώ" οι μαθητές της Πέμπτης Ε΄ τάξης του σχολείου μας με τη δασκάλα τους κ. Μανωλάκου Χριστίνα και το γράφοντα εφοδιάστηκαν με χτένια, κλαδευτήρι, πριόνι, σκάλα και νάιλον "ελαιόπανα" και συμμετείχαν στο μάζεμα της ελιάς που βρίσκεται στην αυλή του σχολείου.
Η χαρά μας μεγάλη, η αγωνία και η ανυπομονησία απερίγραπτες και το μεράκι των μαθητών /-τριών μετέτρεψαν την έναρξη του προγράμματος σε γιορτή.
Σε όλους δόθηκε η δυνατότητα να πιάσουν τα χτένια, οι πιο θαρραλαίοι μάλιστα σκαρφάλωσαν στη σκάλα και οι ελιές έπεσαν βροχή στο "ελαιόπανο".
Η σοδειά ικανοποιητική, δυο (2) κουβάδες ελιές που μετά τα Χριστούγενα θα είναι έτοιμες προς βρώση.
Στο μεταξύ η ελιά κλαδεύτηκε, κουρεύτηκε, καλλωπίστηκε και είναι έτοιμη πια να προσφέρει για άλλη μια χρονιά τα θεία δώρα της .
Και του χρόνου, παιδιά!
Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τον πατέρα, γεωπόνο στο επάγγελμα, μαθήτριά μας που είχε την καλοσύνη να μας παραχωρήσει τα απαραίτητα εργαλεία για το λιομάζεμα.

Οι φωτογραφίες που παραθέτουμε είναι ένα μικρό απόσπασμα των στιγμών που ζήσαμε κατά τη διάρκεια της δράσης μας αυτής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου