ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

Τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, του Αγίου Σπυρίδωνος επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, οι μαθητές της Πέμπτης (Ε΄) και (ΣΤ΄) τάξης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού (11/12/2011) είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ με θέμα την αναπηρία αλλά και να γνωρίσουν από κοντά τη σκηνοθέτριά του.
Ο λόγος για το βραβευμένο με το 2ο Βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ στο "2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία", Αθήνα 2008, που φέρει τον τίτλο "ΑΚΟΥΣΕ ΜΕ", τη σκηνοθεσία του οποίου επιμελήθηκε με ιδιαίτερη ευαισθησία και επιτυχία η  σκηνοθέτης κυρία Μαριάννα Οικονόμου.
Τα παιδιά αμέσως μετά την προβολή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου συναντήθηκαν με την κυρία Οικονόμου μίλησαν μαζί της, εξέφρασαν τις απορίες και προβληματισμούς τους και ανέδειξαν μαζί με ευαισθησία και λεπτότητα το κουράγιο και την ψυχή που μπορεί να έχει ένας έφηβος με κινητική αναπηρία.
Στο σημείο αυτό πρέπει να πούμε ότι την ιδέα αλλά και την όλη οργάνωση της εκδήλωσης είχε η εκπαιδευτικός του σχολείου μας κυρία Ρούλα Πουσπουρίκα, την οποία και ευχαριστώ από καρδιάς.
Εκ μέρους βεβαίως και των υπολοίπων εκπαιδευτικών κκ. Χριστίνας Μανωλάκου, Βέτας Λουκή και Μαρίας Γιαλεσάκη, δασκάλων των συγκεκριμένων τάξεων να ευχαριστήσουμε  την κυρία Μαριάννα Οικονόμου για τη χαρά και συγκίνηση που μας προσέφερε με το ντοκιμαντέρ της αλλά και για την τιμή που μας έκανε να επισκεφτεί το σχολείο μας και να συνομιλήσει με τα παιδιά.
Σε ευχαριστούμε Μαριάννα μας!!

Παρακάτω σας παραθέτουμε κάποιες λίγες στιγμές από τη συνάντηση αυτή...
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου