ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΗΜΕΡΙΔΑ: ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, φίλοι εκπαιδευτικοί, 
Σας ενημερώνουμε ότι με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο που καθιέρωσε το Υπουργείο Παιδείας, το σχολείο μας διοργανώνει ημερίδα για γονείς, κηδεμόνες και εκπαιδευτικούς με θέμα: "Το φαινόμενο της βίας στο ελληνικό σχολείο".

Παραθέτουμε τη σχετική πρόσκληση και αφίσα της Ημερίδας
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ
Το 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων με την υποστήριξη του Δικτύου κατά της Βίας στο Σχολείο και της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγιεινής του Παιδιού και του Εφήβου (Ε.Ψ.Υ.Π.Ε.) οργανώνει ημερίδα για τους γονείς-κηδεμόνες των μαθητών των σχολείων μας και τους εκπαιδευτικούς με θέμα:

«ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

την ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΡΤΗ 2012, ώρα 19.00΄

στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
(17ης ΝΟΕΜΒΡΗ 9 & ΡΟΔΩΝΗΣ στα ΜΕΛΙΣΣΙΑ)
Κεντρικός ομιλητής θα είναι:
          Ο Kων/νος Φύσσας, Ψυχοθεραπευτής, μέλος της Επιστημονικής ομάδας της Ε.Ψ.Υ.Π.Ε. για την πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού, Κέντρο Ημέρας Εφήβων ΩΡΙΩΝΑΣ της ΕΨΥΠΕ

  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
18.45΄ : Προσέλευση
          19.00΄ : Έναρξη ημερίδας - εισαγωγή
          19.15΄ : Ανακοίνωση με τίτλο: «Το φαινόμενο της βίας στο ελληνικό σχολείο»
          19.50΄ : Προβολή ταινίας «Τα μπλε γυαλιά»
          20.00΄ : Συζήτηση
          21.00΄ : Λήξη ημερίδας


Σημείωση: Στο χώρο θα υπάρχει ενημερωτικό υλικό, βιβλία & DVD της ΕΨΥΠΕ προς διάθεση & πώληση.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου