ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

ΝΑΙ ΣΤΗ ΦΙΛΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!

Έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τα 3Α του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, "ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ, ΑΡΝΟΥΜΑΙ, ΑΝΤΙΔΡΩ στη βια στο σχολείο", οι μαθητές στο 2ο Ολοήμερο Δημοτικό σχολείο ΕΑΕΠ Μελισσίων ένωσαν τις φωνές τους και με την ενεργή συμμετοχή τους στα δημιουργικά εργαστήρια που υλοποιήθηκαν την Τρίτη 6 Μάρτη 2012 στο χώρο του σχολείου είπαν το δικό τους ΟΧΙ στη βία στο σχολείο.
Συγκεκριμένα όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν την μικρού μήκους ταινία "Τα μπλε γυαλιά" που είναι βασισμένη στην ιστορία του Β. Ηλιόπουλου "Στη φωλιά του Νίκου" από το βιβλίο Μίλα μη φοβάσαι και πήραν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε.  Έπαιξαν παιχνίδια φιλίας και συνεργασίας. Και είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν δημιουργικά στο εικαστικό εργαστήρι που για το σκοπό αυτό είχε στηθεί στο διάδρομο του σχολείου. Οι δημιουργίες τους ισοδυναμούν με χιλιάδες λέξεις και αυτό τα λέει όλα.
Με το ίδιο σύνθημα  το απόγευμα της ίδια ημέρας υλοποιήθηκε με επιτυχία στο σχολείο η ημερίδα για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, με κεντρικό ομιλητή τον ψυχοθεραπευτή κ. Κων/νο Φύσσα, επιστημονικό συνεργάτη της ΕΨΥΠΕ.

Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι ένα μικρό δείγμα των δράσεων της όλης ημέρας.

Από την αίθουσα προβολής


Στιγμιότυπα από τα παιχνίδια φιλίας
Τη στιγμή της δημιουργίαςΜερικές από τις δημιουργίες των παιδιώνΠλάνο από την ημερίδα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου