ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές
Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες
 
Ο Σεπτέμβρης μόλις πέρασε στο κατώφλι του χρόνου φέρνοντας μαζί του, όχι μόνο πρωτοβρόχια, αλλά και μία νέα σχολική χρονιά. Μια χρονιά που μας βρίσκει αισιόδοξους και πεπεισμένους ότι θα κυλήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Εμείς, ο διευθυντής και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, με νέες δυνάμεις, με αγάπη, μεράκι και αισιοδοξία, βρισκόμαστε και πάλι στις θέσεις μας, έτοιμοι να στηρίξουμε αυτό που χρόνια υπηρετούμε και αγαπάμε. Είμαστε έτοιμοι για άλλη μια χρονιά να καταθέσουμε την ψυχή μας. Να σας υποδεχτούμε και να σταθούμε δίπλα σας, ως οφείλουμε και προσδοκούμε, αντιμετωπίζοντας μαζί τα όποια προβλήματα και τις όποιες δυσκολίες.
Φυσικά δεν κρατάμε στα χέρια μας το μαγικό ραβδί της εκπαίδευσης, ούτε λέμε ότι δεν υπάρχουν προβλήματα: υπηρεσιακά, οικονομικά, κοινωνικά. Δεν έχουμε πρόθεση να ωραιοποιήσουμε καμιά κατάσταση. Πιστεύουμε όμως ότι με καλή διάθεση, με ομοψυχία, συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και κυρίως με την ποιοτική δουλειά ότι θα προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα, κάνοντας μεγαλύτερα και ποιοτικότερα βήματα, έχοντας στο μυαλό μας, ως γνώμονα, εσάς και την παιδεία που ευελπιστούμε ως σχολείο και ως άνθρωποι να σας παρέχουμε. Και το σχολείο να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Τη σχολική χρονιά που μόλις άρχισε, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, το δικό μας σχολείο, γιορτάζει τα 60 του χρόνια, κι αυτό για εμάς, πέρα από πρόκληση, είναι και δέσμευση. Είναι το εφαλτήριο που μας δίνει τη δυνατότητα να αναδείξουμε την ιστορία του σχολείου, τις αρετές του, τη δουλειά μας και κατά συνέπεια την ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται σε αυτό.
Στην προσπάθειά μας αυτή θεωρούμε και θέλουμε αρωγούς όλους  εσάς: τους μαθητές με το παράδειγμα και την ενεργό συμμετοχή σας, τους γονείς και κηδεμόνες με τις ιδέες και  τις προτάσεις σας, την ουσιαστική συμβολή σας μέσω του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, και τη διατήρηση και περαιτέρω διεύρυνση της μέχρι σήμερα εξαιρετικής συνεργασίας μας. Ακόμη τις υπηρεσίες, τους προέδρους των Ν.Π.Δ.Δ. και τους θεματικούς Αντιδημάρχους του Δήμου Πεντέλης. Και τέλος, θέλουμε και έχουμε κοντά μας το Σχολικό μας Σύμβουλο Δρ. Αθανάσιο Γιαννίκα καθώς και το Διευθυντή μας στη Β΄ Διεύθυνση της Αθήνας κ. Πάρι Βεντήρη.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο Αγιασμός και το πρώτο κουδούνι θα λάβουν χώρα στις 11 του Σεπτέμβρη, για την ακριβή τους ώρα θα ενημερωθείτε με νέα ανάρτηση αλλά και με ανακοινώσεις στους πίνακες ανακοινώσεων.
 Μέχρι τότε, ευχόμαστε σε όλους να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά, με υγεία και δύναμη, με αγάπη και έμπνευση, με όραμα και κυρίως με αισιοδοξία και χαμόγελο.
 
Καλή αρχή!
 
 
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής
Μερκούριος Αυτζής
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου