ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΜΑ - ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Αγαπητέ/-ή επισκέπτη /-τρια
Το σχολείο μας στην προσπάθειά του το 2011 να ανοίξει διαύλους επικοινωνίας μαζί σου, δημιούργησε το παρόν ιστολόγιο έχοντας την πεποίθηση - προσδοκία ότι θα αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας αλλά και πληροφόρησης σε θέματα εκπαίδευσης, παιδείας και σε ζητήματα γενικότερου ενδιαφέροντος που άπτονται την ορθή διαπαιδαγώγηση και πνευματική καλλιέργεια των μαθητών.
Παρακάτω θα βρεις ποικίλα επίκαιρα άρθρα και ανακοινώσεις του σχολείου, καθώς και συνδέσμους που αφορούν στην Εκπαίδευση και Εκπαιδευτική Νομοθεσία, τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τον Πολιτισμό αλλά και το Λογοτεχνικό Βιβλίο.
Σε καλωσορίζουμε και σου ευχόμαστε να έχεις μια ευχάριστη πλοήγηση!
Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, 2015, πιστεύουμε ακράδαντα πως η ενημέρωση αυτή και πληροφόρηση ήταν και συνεπής και συνεχής, στο μέτρο του δυνατού, και πως οι στόχοι μας επιτεύχθηκαν σε μεγάλο βαθμό.
Αύριο, Πέμπτη 25/6/2015, η διεύθυνση του σχολείου περνάει σε νέα άξια χέρια και η σκυτάλη της ενημέρωσης προφανώς θα βρει μια πιο φρέσκια καινούρια έκφραση μέσα από κάποιο άλλο εργαλείο...

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΑΕΠ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ
Το σχολείο ιδρύθηκε το 1955 και πρωτολειτούργησε ως μονοθέσιο. Στεγάστηκε με ενοίκιο σε κτίσμα επί της οδού Δαβάκη με 51 μαθητές και το 1957-58 που οι μαθητές αυξήθηκαν σε 59 έγινε διθέσιο.Το 1961 του παραχωρήθηκε οικόπεδο επί των οδών Ν. Ροδώνης, 17ης Νοέμβρη 9 & Πίνδου, χτίστηκαν 3 αίθουσες διδασκαλίας και λειτούργησε ως τριθέσιο. Αργότερα έγινε 6/θέσιο και κατασκευάστηκαν άλλες 3 αίθουσες καθώς και 2 γραφεία, του διευθυντή και των δασκάλων.
Το 1978 φιλοξένησε το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Τα δύο σχολεία λειτούργησαν μαζί σε βάρδιες (πρωί-απόγευμα) μέχρι το 1986.
Το 1987 φιλοξένησε σε προκάτ αίθουσες και το 5ο Δημοτικό Σχολείο και η φιλοξενία διάρκησε μέχρι και το 1993, χρονιά που τα δύο σχολεία, το 3ο & 5ο, μεταστεγάστηκαν σε νεόδμητο κτίριο.
Τρία χρόνια αργότερα το 1996-97 χτίστηκε η νέα πτέρυγα με 2 αίθουσες διδασκαλίας καθώς και αίθουσες φυσικής, Η/Υ, πολλαπλών χρήσεων, αλλά και γραφεία διευθυντή & δασκάλων, τουαλέτες και αποθήκες. Ορίστηκε ως οκταθέσιο και λειτούργησε με 9 τμήματα μέχρι το 1999.
Την ίδια χρονιά (1999) με απόφαση του ΥΠΕΠΘ το σχολείο έγινε 1 από τα 28 Ολοήμερα Πιλοτικά Σχολεία με διευρυμένο ωράριο, οπότε το καλοκαίρι τροποποιήθηκε κτιριακά και εξοπλίστηκε με κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή. Ως Πειραματικό Σχολείο λειτούργησε μέχρι το σχολικό έτος 2010-2011.
Το 2011, μετά την κατάργηση των 28 Πειραματικών Σχολείων, το σχολείο, ύστερα από απόφαση του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ., συμπεριλήφθηκε στα 961 Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία και έκτοτε λειτουργεί ως Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).


Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπημένοι μας μαθήτριες και μαθητές,

Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για τη Νέα Σχολική Χρονιά 2014 - 2015 θα πραγματοποιηθεί στο προαύλιο του  2ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 08.30΄ από τον εφημέριο της ενορίας μας πατέρα Γεώργιο.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου δεκαπέντε με είκοσι λεπτά νωρίτερα.
Μετά τον Αγιασμό και το σύντομο καλωσόρισμα από τον Διευθυντή του σχολείου οι μαθητές /-τριες θα εισέλθουν στις τάξεις τους για μια πρώτη γνωριμία - συζήτηση με την/τον δασκάλα/ δάσκαλο της τάξης.
Το ίδιο θα γίνει και με τους μαθητές της Α΄ τάξης, αφού προηγηθεί στο προαύλιο η κατανομή τους στα δύο τμήματα (Α1 & Α2).
Την ημέρα αυτή οι μαθητές /-τριες θα παραλάβουν και τα βιβλία τους. Συνεπώς να έχουν μαζί τους κάποια τσάντα για να τα μεταφέρετε.
Στο διάστημα που οι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών όλων των τάξεων παρακαλείστε να παραμείνετε στο χώρο (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων) για να έχετε μια πρώτη συνάντηση ενημέρωσης από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Μερκούριο Αυτζή.
Οι μαθητές θα αποχωρήσουν από το χώρο του σχολείου μετά από περίπου μιάμιση ώρα, γύρω στις 10.00΄ το πολύ.

Σας ευχόμαστε Καλή Σχολική Χρονιά! Με υγεία και δύναμη για όλους!

Με εκτίμηση!           
 
Για το Σύλλογο Διδασκόντων
Ο Διευθυντής        
Μερκούριος Αυτζής   
 

1 σχόλιο: